Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016



ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

            Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας, ΔΗ.ΜΟ.Π. «Ν. ΜΩΡΟΣ», στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης για γονείς, θα πραγματοποιήσει Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης για Γονείς με τίτλο «Ανακαλύπτοντας το παιδί που έχουμε μέσα μας».

Στόχος της ομάδας είναι να  αποκτήσουν τα μέλη της επίγνωση σημαντικών πτυχών της προσωπικότητάς τους και να υποστηριχτούν τόσο στο γονεϊκό όσο και στους υπόλοιπους ρόλους τους, ώστε να είναι σε θέση να βελτιώσουν την ποιότητα των σχέσεων και της επικοινωνίας στην οικογένειά τους.

Πολύ συχνά, οι γονείς, στη διαδικασία ανατροφής των παιδιών τους, έρχονται αντιμέτωποι με το «παιδί» που κουβαλάνε μέσα τους και με το μοντέλο σχέσεων που βίωσαν στη δική τους οικογένεια.
Έτσι, είναι πιθανό, κάποιες φορές να εναποθέτουν στο παιδί τους συναισθήματα, βιώματα ή προσδοκίες που ανήκουν στη δική τους ιστορία και να συγχέουν τις ανάγκες των παιδιών τους με τις δικές τους.
Αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες περιπτώσεις, σε σύγχυση στους ρόλους, αλλά και στα μηνύματα που διαχέονται ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.
Με δεδομένη την πολυπλοκότητα, αλλά και την απαιτητικότητα του γονεϊκού ρόλου, γίνεται συχνά δύσκολο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες ισορροπίες, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι σχέσεις και να παρατηρούνται εμπόδια στην επικοινωνία.
Για να καταφέρουν οι γονείς να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους και να τις ξεχωρίσουν από εκείνες  των παιδιών τους,  χρειάζονται υποστήριξη και ενθάρρυνση από ομοτίμους.

Έναρξη:
Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, ώρα 6:30 – 8:30μ.μ.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της
ΔΗ.ΜΟ.Π.  «Ν. ΜΩΡΟΣ»    (Διεύθυνση: Βράιλα Αρμένη 6, περιοχή τένις)
και θα ολοκληρωθεί σε 10 δίωρες συναντήσεις.
Θα προηγηθούν όσοι έχουν παρακολουθήσει
προηγούμενα σεμινάρια στη ΔΗ.ΜΟ.Π. «Ν. ΜΩΡΟΣ»

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε
στα τηλέφωνα 2661041111 και 2661036327 και στις ώρες 9:00-15:00,
μέχρι την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου  2016.

Ανακαλύπτοντας το παιδί που έχουμε μέσα μας