Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Το Αστερόσπιτο από τη Θεραπευτική Ομάδα Θεάτρου "ΕΚΦΡΑΣΗ" Κοι.Σ.Π.Ε."Νέοι Ορίζοντες"


"Μεγαλόσωμοι αρματωμένοι άνθρωποι καταστρέφουν μια μακρινή πολιτεία. Τότε οι μικροί της κάτοικοι ξεκινούν ολομόναχοι μια μεγάλη πορεία για να βρουν μια νέα πατρίδα."

«Είναι πάντα τα γεγονότα που συμβαίνουν πολύ μακριά από μας,
όσο μακριά νομίζουμε ότι είναι;»

Το Αστερόσπιτο είναι μια ιστορία για τον πόλεμο, το ρατσισμό, την επικοινωνία. Ένα κείμενο για την ανάγκη των ανθρώπων να μοιραστούν με τους άλλους τα βιώματά τους και να γίνουν αποδεκτοί.

Οι ήρωες του δεν είναι σούπερ ήρωες, δεν κάνουν μεγάλα κατορθώματα, δεν είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Δεν υπάρχουν στην ιστορία ούτε νεράιδες ούτε δράκοι ούτε φοβερά τέρατα. Ο χώρος όμως που εξελίσσεται, είναι εδώ, είναι δίπλα μας. Είναι η πόλη μας, η κωμόπολή μας, μια πόλη της στερεάς ή της νησιωτικής Ελλάδας. Και μέσα σ΄ αυτό υπάρχουμε κι εμείς. Υπάρχουμε εμείς, η ασπρόμαυρη και γκρίζα καθημερινότητά μας και όλα – οι καταστάσεις και τα πράγματα – που μας φαίνονται δεδομένα και ίδια...

«Άνθρωποι όλων των χωρών, διηγηθείτε τις ιστορίες σας»!

Και ίσως ο μόνος τρόπος να αναζητήσουμε τις παγκόσμιες ρίζες μας και την ταυτότητά μας ως πολιτών του κόσμου είναι να ακούσουμε προσεκτικά όσα οι άνθρωποι αυτού του πλανήτη έχουν να μας πουν για σκέψεις, ανάγκες και συναισθήματα, που τελικά δεν είναι τόσο διαφορετικά από τα δικά μας όσο νομίζουμε!

Για την Ομάδα

Η Συντονίστρια 
Μ. Β. Δημοπούλου


Το Αστερόσπιτο της Αλεξάνδρας Μητσιάλη από τη Θεραπευτική Ομάδα Θεάτρου "ΕΚΦΡΑΣΗ" Κοι.Σ.Π.Ε."Νέοι Ορίζοντες"
στη Νέα Σκηνή Δημοτικού Θεάτρου, 15/07/2016 Είσοδος Ελεύθερη Δραματουργική Μεταφορά/ Σκηνική Διδασκαλία: Μ. Β. Δημοπούλου Σκηνική Επιμέλεια: Νίκος Κόκκαλης Μουσική επένδυση: Έλλη Ανυφαντή Μακιγιάζ (Ευγενική Χορηγία): Κέντρο Αισθητικής Μαργαρίτας Βλάχου & Συνεργάτες Βίντεο: Ανδρέας Αποστόλου Φροντιστήριο/Κοστούμια (Ευγενική Χορηγία): ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας