Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

1η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



1η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS 2010:

«Παγκόσμια Πρόσβαση στην Θεραπεία & Ανθρώπινα Δικαιώματα» ή

«Φως πάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Light the Rights)»



Η ΔΗ.ΜΟ.Π. «Ν. ΜΩΡΟΣ» έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων της τοπικής κοινότητας στη φιλοσοφία της Πρόληψης, δηλαδή, την ανάληψη προσωπικής ευθύνης για ενεργή στάση και συμμετοχή στα θέματα που αφορούν στην Προαγωγή της Υγείας.

Η Υγεία μας εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής μας και τις καθημερινές μας επιλογές, στάσεις και απόψεις.

Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS του 2010, κάνει ευθεία αναφορά και σύνδεση ανάμεσα στον τρόπο που σκεφτόμαστε και βιώνουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξάπλωση της λοίμωξης από τον ιό του AIDS. Σεβασμός στο δικαίωμα στην Υγεία σημαίνει σεβασμός στον άνθρωπο και την Ζωή.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να γεννηθούν ελεύθερα από τον ιό του AIDS. Για να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του AIDS χρειαζόμαστε καλύτερα οργανωμένα και αποτελεσματικά συστήματα Υγείας και Παροχής Φροντίδας και Υποστήριξης σε όλους χωρίς καμία διάκριση.

Χρειάζεται ταυτόχρονα να λάβουμε μέτρα για να αναστρέψουμε κοινωνικές διακρίσεις, που προέρχονται από τη φτώχεια, την ανισότητα των φύλων και τη σεξουαλική βία.



Το AIDS δεν κάνει διακρίσεις. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε εμείς!

Ας μιλήσουμε κι ας αναδείξουμε τον τρόπο που βιώνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα!



Σας προσκαλούμε όλους στο περίπτερο ενημέρωσης, που διοργανώνει η ΔΗ.ΜΟ.Π. «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ» την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2010 έξω από το Δημοτικό Θέατρο (Γ. Θεοτόκη) από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.