Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Σεμινάριο για γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Ο συναρπαστικός κόσμος των νηπίων»

Η Δημοτική Μονάδα Πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και του AIDS ΔΗ.ΜΟ.Π. «Νίκος Μώρος», στα πλαίσια των προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για γονείς, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:     «Ο συναρπαστικός κόσμος των νηπίων»
 Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών σε θέματα πρόληψης, σε μια εποχή στην οποία τα νήπια είναι εκτεθειμένα σε ανεξέλεγκτες πηγές πληροφόρησης και πίεσης.
Η υγεία των παιδιών συνδέεται άμεσα με τους σημαντικούς ανθρώπους που πρωταγωνιστούν στη ζωή τους και το περιβάλλον τους. Μέσα από τη σχέση μαζί τους το παιδί γνωρίζει τον εαυτό του, μαθαίνει να τον εκτιμά, να τον φροντίζει, μαθαίνει να ζει με τους άλλους. Ιδιαίτερα σημαντική φαίνεται να είναι η συμβολή τους στην περίοδο της προσχολικής ηλικίας, όπου το παιδί κάνει τα πρώτα βήματά του προς την αυτονομία και δομεί την αυτοαντίληψή του.
Τα θέματα του σεμιναρίου είναι:
Ø      Οι ιδιαίτερες ανάγκες της Προσχολικής Ηλικίας
Ø      Βήματα προς την Αυτονομία.
Ø      Επικοινωνία – Συναισθήματα.
Ø      Η οικοδόμηση και ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού.

Η επεξεργασία των θεμάτων του Σεμιναρίου βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή και στη βιωματική προσέγγιση. Γι’ αυτό το λόγο απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η δέσμευση για παρακολούθηση των περισσοτέρων συναντήσεων.
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 2-4-12, 6:30 – 8:30μ.μ. και θα ολοκληρωθεί σε 7  δίωρες συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται  στα γραφεία της ΔΗ.ΜΟ.Π. «Ν. ΜΩΡΟΣ», Καποδιστρίου 9, 2ος όροφος.
Για την συμμετοχή σας παρακαλούμε ενημερώστε μας μέχρι την Πέμπτη,29 Μαρτίου 2012
στα τηλέφωνα 2661041111 και 2661036327 και στις ώρες 9:00-15:00

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.