Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Δράσεις του Δικτύου Στήριξης Μαθητών "Τρεις Ιεράρχες" για το σχολικό έτος 2013-2014


Μας ενημέρωσαν και κοινοποιούμε προς κάθε ενδιαφερόμενο γονέα και εκπαιδευτικό τις δράσεις του "Δικτύου Στήριξης Μαθητών" για το σχολικό έτος 2013-2014.
Δημοσιεύουμε ύστερα από παράκληση της υπεύθυνης του "Δικτύου Στήριξης Μαθητών - Οι Τρεις Ιεράρχες", κας Λίβερη Αναστασίας Προϊσταμένης Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς οι αιτήσεις των μαθητών πρέπει να υποβληθούν το αργότερο ως την 1η Νοεμβρίου 2013. 
Απευθύνεται στους γονείς που δυσκολεύονται λόγω της οικονομικής συγκυρίας να υποστηρίξουν τα παιδιά τους εκπαιδευτικά με ενισχυτική διδασκαλία -τύπου φροντιστηρίου- ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα που λειτουργεί στην Κέρκυρα με εκπαιδευτικούς εθελοντές- μέλη του Δικτύου. Απευθύνεται και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, προκειμένου να κατευθύνουν παιδιά και γονείς για αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Ακολουθεί το έγγραφο με πληροφορίες και τα στοιχεία επικοινωνίας:
Αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών υπάρχουν σε όλα τα σχολεία.
Μπορεί όμως ο γονιός να στείλει τη συμμετοχή του και ηλεκτρονικά με τους τρόπους που αναφέρονται στο παρακάτω έγγραφο.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ»




Κέρκυρα 16-10-2013
Αρ. Πρωτ.: 12
ΠΡΟΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ








ΘΕΜΑ: Επείγουσα καταγραφή αναγκών μαθητών Κέρκυρας
για το σχολικό έτος 2013-2014



Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σχολική Χρονιά με δύναμη και Υγεία.
Ενημερώνουμε τους νέους συναδέλφους ότι το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Κέρκυρας είναι αναγνωρισμένο* Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο εκπαιδευτικών και έχει σκοπό πρωτίστως τη συμπαράσταση στους μαθητές μας, που τη χρειάζονται, και δευτερευόντως την προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Παιδιών ( για σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία) μέσω παροχής τροφίμων, ρουχισμού και άλλων ειδών (που εσείς και μόνον εσείς μας προσφέρετε), Ενισχυτικής Διδασκαλίας (από εθελοντές εκπαιδευτικούς),Συμβουλευτικής Υποστήριξης (δυνατότητα σύγκλισης Συμβουλευτικής Ομάδας από εξειδικευμένους επιστήμονες για κάθε θέμα που απασχολεί εκπαιδευτικούς ή γονείς, κρατώντας την εχεμύθεια) και εξειδικευμένης επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς και γονείς,(Σεμινάρια, Ημερίδες, Σχολές Γονέων), ιατρικής φροντίδας και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου για μαθητές και πολίτες.
Μπορείτε αν το επιθυμείτε να εγγραφείτε μέλη μας με μια αίτηση που τη στέλνετε στο φαξ 26610 48135 υπόψη κας Λίβερη Αναστασίας ή και ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση:

Προκειμένου να προγραμματίσουμε άμεσα την κάλυψη ποικίλων αναγκών των μαθητών του νομού μας για τη νέα σχολική χρονιά και να επεκτείνουμε και σε περιοχές εκτός Πόλης τις δραστηριότητες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που ξεκίνησε τη λειτουργία του πέρυσι με μεγάλη επιτυχία, παρακαλούμε, αφού έρθετε με πολλή διάκριση σε συνεννόηση με τους γονείς, που εσείς σαν σύλλογος διδασκόντων κρίνετε ότι πρέπει,
να μας αποστείλετε στο Email : i3ierarches@yahoo.gr μέχρι την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013, τις ανάγκες των μαθητών σας:

Α. σε Ενισχυτική διδασκαλία στο Κοινωνικό Φροντιστήριο: αναγράφοντας
την Τάξη στην οποία φοιτά ο μαθητής ---------, και το μάθημα------------.
Απαραίτητη σε αυτήν την περίπτωση είναι να υπάρχει και ενυπόγραφη αίτηση του γονέα με όλα τα στοιχεία για επικοινωνία.
Η ενισχυτική θα φροντίσουμε (αν έχουμε εθελοντές εκπαιδευτικούς διαθέσιμους) να πραγματοποιείται σε χώρο κοντά στην περιοχή διαμονής του μεγαλύτερου αριθμού μαθητών ή στο Εσπερινό Γυμνάσιο ώρες 6-8 μ.μ.) Την ευθύνη για την άφιξη και αναχώρηση θα έχουν οι γονείς.

Β. Σύγκλιση Συμβουλευτικής Ομάδας από εξειδικευμένους επιστήμονες για κάθε θέμα που απασχολεί εκπαιδευτικούς ή γονείς. Αρκεί ένα τηλεφωνικό αίτημα στο γραμματέα μας ή στην πρόεδρο.

Γ. σε Τρόφιμα (αρ. μαθητών ------ ) , ή Ρουχισμό (ηλικία------, φύλο------, ανά μαθητή , ) χωρίς ονοματεπώνυμο .
Αν υπάρχουν ιδιαίτερες ανάγκες για το δεκατιανό των μαθητών, που δεν έχουν ικανοποιηθεί, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά.
Τα παραπάνω είδη για λόγους τήρησης του απορρήτου τα παραλαμβάνουν, όταν κληθούν, ενυπόγραφα και με βάση τα έγγραφα αιτήματα που θα μας αποσταλούν, οι Διευθυντές ή κάποιος εκπρόσωπος του συλλόγου διδασκόντων, ο οποίος θα αποτελεί και τον σύνδεσμό μας.
Δ. Σχολή Γονέων
Γνωρίζοντας πως αντίστοιχες σχολές παρέχουν και άλλοι φορείς σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε τμήματα για θέματα που χρειάζονται εξειδικευμένη και επιπλέον βοήθεια. Όπως 1. το να μεγαλώνεις το παιδί σου χωρίς τον άλλο γονέα ( 40 ώρες) ή 2. το πώς μπορείς να βοηθήσεις σαν γονιός το παιδί σου που εκδηλώνει Μαθησιακές Δυσκολίες ( 20 ώρες). 3. Για γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας (20 ώρες). Η συμμετοχή στα προγράμματα θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Αν στο σχολείο σας υπάρχουν πάνω από 20 αιτήσεις γονέων και εκπαιδευτικών ( σχετικά έντυπα σας επισυνάπτουμε) θα έχουμε τη δυνατότητα να σας στείλουμε, εθελοντές, ειδικά επιμορφωμένους συνεργάτες μας, ώστε να πραγματοποιείται Σχολή Γονέων στο σχολείο σας ένα δίωρο την εβδομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση σε κάποιο κεντρικό Σχολείο σε τμήμα που θα συμμετέχουν γονείς από διαφορετικά σχολεία.
Παρέχεται η δυνατότητα, αν οι γονείς καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα, να σας στείλουμε και εθελοντή παιδαγωγό για δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους την ίδια ώρα που θα γίνεται η Σχολή Γονέων σε διπλανή αίθουσα.

Σας παρακαλούμε επίσης να ενημερώνετε τους γονείς των μαθητών σας για τις έκτακτες ημερίδες, και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιούμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Αφού ευχαριστήσουμε εσάς τους συναδέλφους μας, τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων σας, για την ποιότητα της συνεργασίας που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και την άμεση και θερμή ανταπόκριση στα αιτήματά μας για συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας, στο οποίο ευελπιστούμε και πάλι να συμπαρασταθούμε ως συνοδοιπόροι και συνεργάτες για το συμφέρον των μαθητών που όλοι αγαπάμε.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΙΒΕΡΗ ΚΑΝΤΕΡΕ ΔΑΛΙΕΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


* Με την υπ. Αριθ. 545/2011 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας καταχωρήθηκε στο βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Κέρκυρας το Δεκέμβριο του 2011 με αρ. Μητρώου 1295, την 20η Δεκέμβρη 2011.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Κέρκυρας


2. Συλλόγους διδασκόντων σχολικών μονάδων Κέρκυρας
3. Συλλόγους γονέων σχολικών μονάδων Κέρκυρας
4. Ένωση Συλλόγων Γονέων Κέρκυρας
5. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας
6. Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κέρκυρας


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΛΙΒΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 6932665540 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΡΑΝΑΚΑ ΜΑΡΘΑ 6937430478 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΑΛΙΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 6936696414 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΤΖΟΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 6944558091 ΜΕΛΟΣ


ΓΑΡΝΕΛΗ ΜΑΡΙΕΤΙΝΑ 694772896 ΤΑΜΙΑΣ
FAX: 26610 48135
Email : i3ierarches@yahoo.gr