Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ
Στην εποχή όπου ζούμε πολύς λόγος γίνεται για την επικοινωνία. Πολλή προσπάθεια, γνώση, ενέργεια έχει καταβληθεί για να την εξασφαλίσουμε και να την βελτιώσουμε μέσω της τεχνολογίας. Παρόλα αυτά παραμένει ανεκπλήρωτη προσδοκία για πολλούς ανθρώπους η πραγματική, η ουσιαστική επικοινωνία. Να αισθανθούμε δηλαδή ότι μέσα από την επαφή και τον διάλογο με τον άλλο, ακούσαμε και ακουστήκαμε, νιώσαμε και μας ένιωσαν, πήραμε και δώσαμε, από το χρόνο, την ενέργεια, το συναίσθημα μας.
           Ιδιαίτερα για την οικογένεια, η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας κυρίως σε μια ευαίσθητη περίοδο αλλαγών όπως είναι η εφηβεία. Στη φάση αυτή ζωής τα νεώτερα μέλη της ωριμάζουν σταδιακά  και ετοιμάζονται να περάσουν από την φροντίδα στην αυτονομία και την ωριμότητα. Τότε γονείς και έφηβοι καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο της επικοινωνίας τους, να τον προσαρμοστούν στις καινούργιες ανάγκες. Αυτή η αλλαγή είναι φυσικό κάποιες φορές να βιώνεται από την ίδια την οικογένεια με αγωνία, εφόσον όμως αξιοποιηθεί, είναι η ευκαιρία να δημιουργήσει νέες γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της. Γέφυρες όπου θα έχουν για βάση τους την αλληλοκατανόηση, την αποδοχή, τα ξεκάθαρα και ρεαλιστικά όρια, την άνευ όρων αγάπη. Τα στοιχεία αυτά με τη σειρά τους θα ενισχύσουν την προσωπικότητα των μελών της οικογένειας οδηγώντας τα σε μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό τους και τους άλλους, πράγμα που σημαίνει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
            Το κέντρο πρόληψη αφουγκράζεται, κατανοεί και υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή των γονιών στο ρόλο τους. Στα πλαίσια των προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με σκοπό την πρόληψη των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, διοργανώνει ομάδα για γονείς εφήβων ,7 δίωρων συναντήσεων.
Έναρξη της ομάδας :    την Τετάρτη 4-11-2015 6.00 -8.00 μμ
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του κέντρου πρόληψης Βράιλα Αρμένη 6 στην περιοχή  τένις                    *θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

             Τα θέματα του σεμιναρίου είναι:
Ø      Εξαρτήσεις και Πρόληψη.
Ø      Επικοινωνία – Ενεργητική Ακρόαση.
Ø      Οι ιδιαίτερες ανάγκες της Εφηβείας.
Ø      Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης ως παράγοντα πρόληψης επικίνδυνων συμπεριφορών.
 Η επεξεργασία των θεμάτων του Σεμιναρίου βασίζεται στον διάλογο, την ανταλλαγή και την δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Για την συμμετοχή σας παρακαλούμε ενημερώστε μας μέχρι την Δευτέρα, 2 Νοέμβρη
 στα τηλέφωνα 2661041111 και 2661036327 και στις ώρες 9:00-15:00