Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

ΠΡΟΛΗΨΗ: Στάση ζωής απέναντι στην κοινωνική κρίση

Η ΔΗ.ΜΟ.Π. «Ν. ΜΩΡΟΣ», σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΣΤΗΡΙΞΗ» και άλλους τοπικούς φορείς στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου),
Διοργανώνουν:
προβολή της ταινίας «Σαν Αστέρια στη Γη»,
την Παρασκευή 1/7/2011 στην Πάνω Πλατεία. Ώρα έναρξης 21:30
Η ταινία, που είναι ινδικής παραγωγής και τα δικαιώματα προβολής για τη χώρα μας έχει η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Ατόμων με Δυσλεξία της Ελλάδας, που ανέλαβε και τον υποτιτλισμό της στα ελληνικά, προβάλλεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και ατόμων με Δυσλεξία και άλλες μαθησιακές Δυσκολίες Κέρκυρας.
Είναι μια συγκλονιστική ταινία που δείχνει όλη την μυστική ζωή του δυσλεκτικού παιδιού. Θίγει θέματα που αφορούν την οικογένεια, την κοινωνία, το σχολείο, τους φίλους.
Επιλέξαμε να την προβάλλουμε στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στα Ναρκωτικά γιατί διαπραγματεύεται,  το πώς ενισχύεται ή απομειώνεται η αυτοεκτίμηση, όχι μόνο του δυσλεκτικού παιδιού και της οικογένειάς του αλλά και κάθε παιδιού ή ενήλικα που αισθάνεται να διαφέρει από τα κυρίαρχα κοινωνικά πρότυπα. Βοηθά τον καθένα μας να δει πέρα από στερεότυπα και προκαταλήψεις και να ανοιχθεί στην αυθεντική επικοινωνία και ανακάλυψη του ψυχικού πλούτου, που αυτή μπορεί να απελευθερώσει.


Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με τη διοργάνωση:
Τουρνουά Σκακιού για Παιδιά,
το Σάββατο 2/7/11 και την Κυριακή 3/7/11στην πλατεία της Σπηλιάς,
σε συνεργασία με το Σκακιστικό Σύλλογο Κέρκυρας. Ώρα έναρξης 19:00.
Το σκάκι πέρα από τις άλλες δεξιότητες καλλιεργεί την κριτική σκέψη και τις δεξιότητες της πρόβλεψης και λήψης αποφάσεων.


Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια Ζωή με Νόημα και Αξιοπρέπεια,
τη μόνη ζωή χωρίς Εξαρτήσεις!